1 Mart 2008 Cumartesi

RENKLERİN İNSANLARA FAYDALARI (RENKLERİN PSİKOLOJİMİZE ETKİSİ)

KIRMIZI RENK: Kendinizi daha enerjik ve harekete hazır hissetmenizi sağlar.Heyecan ve hareketi sevenler bu rengi seçerler.bu rengin etkisinde yaş faktörü önemlidir.

TURUNCU RENK: Bu renkte kırmızı kadar olmasa da enerji ve heyecan veren bir renktir.

Turuncu rengi seviyorsanız cesur ve maceracı bir kişiliğe sahipsiniz demektir. Bu rengi seven insanlar gülmeği güldürmeyi severler.Turuncu diyalog ve mizah yeteneğini artırır.

SARI RENK : Entelektüel kişiliğe sahip insanların rengidir.Yönetmeye hükmetmeye olan ilgiyi gösterir. Bu renk zihni açar ve dikkati artırır.Güneşin rengi olduğu için insanlara pozitif duygular yayar.

YEŞİL RENK : Bu renk dinlendirici,yatıştırıcı ve dengeleyici bir atmosfer yaratır.

Denge uyum sembolüdür. Giysilerinizi yeşil kullanmanız örf ve adetlere bağlılığınızı gösterir. Bu rengi sevenler doğayı ve huzuru severler.Yeşile ilgisi olanların kalbi ve duygu düzeyleri yüksektir.

TURKUAZ RENK:Dikkatlerin size yönelmesini sağlar..Genellikle insanlara açık bir iç dünyanız vardır. bu renkten hoşlananların duygu ve düşüncelerinin saf ve açık olduğu görülür.Giysilerinizde turkuaz kullanırsanız genç ve dinamik kalırsınız.

LACİVERT RENK: Düzenin ve ruhsallığın ifadesidir. Bu rengin insanları huzur, barış

Ve sadelikten hoşlanırlar.Giysilerinizde laciverde ağırlık verirseniz,sadık ve dürüst,araştırmacı ve başarılı birisiniz demektir.

MOR RENK: Kendine güven ve özgürlük duygularını harekete geçirir.Yaratıcı ve ruhsal özellikler taşıdığından ilahidir ve sanatın rengidir.

SİYAH RENK: Tabiatta olmayan bir renktir. Ölüm ve kaderi sembolize eder.Bu renk ışığı reddeder. Bu rengin insanları ruhlarındaki ışığı söndürmeye çalışırlar ve ışık enerjisini vücutlarına sokmazlar.Siyah renk çanlılığın ve diğer renklerin reddini ifade eder.Kişiliğin karanlık yönlerini ifade eder.

İnsanlar bu rengi saklamak ve bir takım şeyleri saklamak için giyinirler.

BEYAZ RENK:Temizliğin ,sağlığın ve masumiyetin ifadesidir.Tarafsızlığın rengidir.

KAHVERENGİ RENK:Bu renk toprak ve bağlılıkla ilgili nitelikleri taşır.Kahverengi kırmızı ve siyah renklerden elde edildiği için her iki rengin özelliklerini taşır. Giysilerde kahverengi kullanmak bir yere bağlı olma ve gelecek için sağlanan ilişkiler kurma isteğini gösterir. İnsanlar bu rengin pozitif etkisi ile gerçekçi bir kişilik geliştirebilirler. Negatif etkisi ise değişken ve güvensiz bir yapıyı gösterir.. Kahverengi insanlarda düzen duygusunu ve serbest duyguları harekete geçirir.

Sizler odalarınızı ve elbiselerinizi hangi renge göre seçiyorsunuz. Renklerin fonksiyonları bunlar.

Hiç yorum yok: