19 Mart 2008 Çarşamba

BİZLER VİTA YAĞI ÇOCUKLARIYIZ,

Yıllar su gibi akar , sular akar, akar sonunda denizi bulur yenilenir serpilir bulut olur. Aynı yolları kat etmek için geri döner aynı güzergahı takıp eder. Bizler 1970 gençliği olarak yediğimiz yağlar doğal değildi. Holdinglerin ürettiği vita yağlarıyla kemiklerimiz kaslarımız oluştu. Sular gibi bizlerde yollara düşüp kaynağını aramaya başladık şehirleri doldurduk. Köyümüzde hayvancılık yapılır ama Tereyağı değil sanayi yağları ile tanıştık. Yediğimiz ekmeğimize tereyağı değil vita yağı sürüldü. Yemeğimiz yapılırken tavalara vita yağı konuldu. Ne olduğunu bilmeden bizim gençlik vita yağı ile yapılan bitkisel ürünlerle tanıştırıldı.. Ama 2008 yılında bu yağların bizi beslemeden çok vücudumuzu zehirlediğini düşünüyorum. Doğanın her çeşit çiçeğinin yağlarından oluşmuş tereyağını neden yeterli bulamadık da sanayi ürünleriyle tanıştık. Bir yerde birileri hata yapmış bizlerin haberi olmadan bizleri zorluklara itmiş. Bu hatayı kimler yaptı? Benim çocukluğumu vita yağına kimler mahkum etti ? Hele pişi pişirirken tereyağı nedir adı duyulmaz tavaya vita yağı konulurdu. Bizlerde büyük bir iştahla hangimiz bir pişi fazla yiyeceğiz yarışmaları yapardık.

Bizi bu yönetimlere kimler itti? Ülkenin hiç mi okuyanı bilgi bileni yoktu. Hayatı bize rezil etti. Ama yinede bizler biraz daha şanslıymışız çünkü az da olsa doğal ürünlerden kursağımıza giren olmuş. Şimdi ki gençlik doğallık nedir bilmeden hormonlu yiyeceklerle besleniyorlar. Mezarlıkları dolaşırken dua etmeden önce mezar taşlarını okuyorum. Kişilerin doğum ölüm tarihleri arası % 50 ‘si 40 yaşın altında bu insanlar neden ölmüş, soran yok takdiri ilahi denmiş. Hiç mi mezarlıklara gidilmiyor , hiç mi mezar taşları okunmuyor ? Bu genç yaşlarda bu insanlar neden ölmüşler? Denmemiş ki ülkeyi iyi yönetememişiz insanlara ilaç yiyecek bulmamışız açlıktan ilaçsızlıktan soğuktan ölmüş. Doktor nedir bilmemişler Yiyeceklerinden kısmışız ilacını vermemişiz villalarımızı otomobillerimizi yenilemişiz. Onları da ölüme mahkûm etmişiz. Yurt içi yetmemiş Yurt dışında evlerimizi almışız. Yakında oksijensizlikten ölen insanlarda mezarlıkları dolduracak. Buna biri dur demeden iyi bir yaşam ortam kurmadan mezarlıklarda yer bulamaz olacağız. Adına takdiri ilahi denilecektir. Bizler vita yağından öldüğümüz gibi şimdiki gençlerde hormonlu yiyeceklerden ölecekler.

Hiç olmasa yılda bir seferde olsa çocuklarınızı köyünüze götürün tadımlıkta olsa doğal havadan yiyeceklerden tatsınlar biz beceremedik hiç olmasa onlar kendi geleceklerini akıllı ve mantıklı yaşam seçebilmeleri için yolarını gösterin. Hoşça kalın, sevgi ile kalın.

Hiç yorum yok: