30 Haziran 2011 Perşembe

YAYLADA MAL BEYENİLMEZ, DÜĞÜNDE KIZ BEĞENİLMEZ.

1978-1980 Kuşakları arasında ki bizler büyüklerimizden, Yaylada Mal beğenilmez, Düğünde kız beğenilmez diye annemiz babamız büyüklerimiz, bu değimi bize aktardılar.

Bizim kuşaklar bu söyleyişi duyarak gençliğimizi geçirdik. Belli bir kesim bu ünlü değime aynen uyarak hareket etti. Bir kısmı ise kendi doğrultusunda yürüyerek bugünlere geldiler.

Büyüklerimize neden yaylada mal beğenilmez diye soru sorunca, yaylada ot bol olunca hayvan iyi beslenir, kilo alır kendini iyi gösterir. Düğünde kız iyi giyinir, bakımlı olur, evlenince yanıldığını görürsün. Geleceğimizi belirlerken Büyüklerimizin deneyimlerinden , teknolojinin en yenisinden yararlanmalıyız.

Bugün Bursa’da Küçük Sanayi’de küçük işletmeleri dolaşırken, bizlerden iyi çalışkan eleman isteyen sanayicilerimiz oldu. Biz harmanın içindeyiz iyi tohumun hangi saptan çıkacağını bizler iyi biliriz, değince yukarıdaki değimle aynen karşılaşmış oldum.TV alırsınız kataloğu vardır okursunuz ona göre hareket edersiniz ama hiçbir zaman insanın kataloğu olmadı Diplama var ama insan gibi değerli varlık için yeterli değildir. Çünkü insanın hem sağ beyni var hem sol beyni vardır. Diplama yalnızca insanın sol beyninin yapısını gösterir oda yeterli oranda isbatlıyamaz. Bir insanın en iyi kataloğunu onu yetiştiren öğretmen açıklayabilir. Eğer ki öğretmende yeterli bilgi ve donanıma sahipse.

Hiç yorum yok: