16 Temmuz 2010 Cuma

ŞEFİK SOYÜCE’NİN SU PROJESİ

26 Ocak 2008’de Ankara’ da konferans sonrasında Şefik SOYÜCE ile sohbet ettik. Şefik SOYÜCE 1954 yılında Harp akademileri’nde yüzbaşı olarak eğitim görüyormuş ve bir proje hazırlamış. Bu proje Dicle ve Fırat nehirlerinin ilerideki stratejik önemlerini vurguluyormuş. Suyun bölgede, petrol kadar önemli olacağı savunulmuş.

Bu proje önce Genelkurmay başkanlığı’ gitmiş. Genelkurmay raporu Başbakanlığa göndermiş.Oradan da ,”gereği için” Su işleri Genel Müdürlüğü’gitmiş.Burada Şefik SOYÜCE’NIN Dicle ve Fırat için hazırladığı rapor, Güneydoğu Anadolu Projesi yani Gap adını almış.

Bu kurumda da Sayın Süleyman DEMİREL’İN bulunduğunu biliyoruz. Meğer Süleyman bey’in “GAP ‘ı diye kaptırmam” dayatmasının arkasında bu varmış. Ama projenin esas sahibi, onu akıl eden insan Şefik SOYÜCE.

27 Mayıs devrimi, 1961 Anayasa ve onun 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980’de ortadan kaldırmak istiyen ABD( ve Batı). GAP ‘a karşı PKK’nın kuruluşu BOP. (Büyük Ortadoğu Projesi)

AKP ‘nin ( ve Batı’nın)” Piyasacı” ve Osmanlıcı yeni yasaları ve anayasaları ile yüz yüzeyiz.

Bu Yazı: Erol MANİSALI Yazarımızın Bıçak Sırtındaki Türkiye kitabının 87, 88 sayfalarından aynen alınmıştır. ( Sayın Erol MANİSALI yazarımıza paylaşımları için kendisine teşekkür ederim).

Hiç yorum yok: