28 Kasım 2008 Cuma
Girişimci Olmak
Serbest piyasa ekonomisi içinde,belirli riskleri göze alarak iş hayatına atılmak ya da yeni bir iş fikrini geliştirmek isteyen girişimci ne yapmalı, nasıl yapmalı,nereden başlamalıdır?
ABİGEM yeni iş kurmak isteyen ya da yeni bir iş kolunda faaliyet göstermek isteyen girişimcileri ve şirketleri, danışmanlık ve eğitim hizmetleri ile desteklemektedir. Verilen hizmetler dahilinde katılımcılar için hazırlanan çeşitli kitap ve eğitim belgeleri bulunmaktadır. Bu sayfada, yapılmış olan çalışmalardan bazı başlıkları bulabilir girişimcilik konusunda daha detaylı bilgi ve dökümana ulaşmak için ABİGEM'le irtibat kurabilirsiniz.
Yeni İş Kuracaklar için İş Planı(14.12.2005)
Kendi İşini Kurmak
...bir işin oturması için zamana ihtiyaç vardır. Eğer bu kitabı, elde edeceğiniz fikirler ile bir gecede zengin olma hayali ile okuyorsanız, hemen bırakabilirsiniz. Çabuk çözümler diye bir şey yoktur. Böyle bir şeyi arzuluyorsanız, bir piyango bileti alıp dua etmeye başlamanızı önerebiliriz
Kendi işini kuran herkesin yaşadığı tecrübe aynıdır, işin oturması ve kişisel menfaat olarak geri dönmesi için zamana ihtiyaç vardır.
Yeni bir işe soyunan girişimci, ancak uzun zaman sonra çevresi tarafından başarısı hakkında kabul görmektedir. Harcadığı uzun zamanlar ve yoğun çalışmalar neticesinde bu noktaya ulaşabilmektedir. Hem de, bu çabalarının karşılığında muhtemelen çok küçük bir gelir elde ederek. Unutmayalım ki, çevreden kabul görmek faturaların ödenmesine yardımcı olmamaktadır.
Girişimci, başlangıç aşamasının yavaş olacağının bilincinde olur ise, planlı bir şekilde büyüyebilir. İşin baştan kontrolsuz bir şekilde büyümesi, çoğunlukla yanlış kararlar alınmasına neden olur. Acele karar vermek veya maceraperest riskler almak, engel olunamaz başarısızlıklara yol açar. Bir kaç istisnası olmakla birlikte, dünyadaki en başarılı şirketlerin 10 yıldan daha uzun geçmişleri vardır. Bu nedenle, işinizi daha uzun vadeye yayarak düşünmelisiniz. Kısa yoldan tepeye ulaşmaya çalışan kuruluşlar, sadece kendisi gibi bu yolu tercih eden ve batan şirketler mezarlığına ulaşmaktadırlar.
...Bir çok girişimcinin idrak edemediği konu, bir işin oturma süresinin sadece bir kaç yıl değil, 7 ile 10 yıl arasında sürdüğü gerçeğidir. Daha önceki toplantılara katılanların bir çoğu bu hususu dile getirmiştir. İki üç yıl içinde servete kavuşacağını ümit ederek yeni bir iş kuran girişimciler, bu süre sonunda çoğunlukla hayal kırıklığına uğramaktadırlar.
Birçok katılımcı, küçük bir işletmede zaman kavramının yanılmalara neden olduğunu ifade etmiştir. Bunun nedeni olarak, işin çılgın temposu içerisinde, birbirinden çok farklı sorumluluklar yüzünden günlük, anlık işler ile uğraşılmasını göstermiştir.
Beş yıldır işin içinde bulunduğunu söyleyen katılımcılar, daha yolun başında olduklarını ve hala eski problemler ile uğraşmak zorunda kaldıklarını söylemişlerdir. Eğer henüz bir kaç yıllık girişimci iseniz, elde edilecek lüks otomobiliniz ufukta bir nokta gibidir. Sabretmek zorundasınız!
"Kendi İşinizi Yönetmek Katılımcı Kitabı" hakkında detaylı bilgi için lütfen ABİGEM ile irtibat kurunuz.
KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN STRATEJİ
Uluslararası Şartlar
Uluslararası işgücü politikalarının ve özellikle Avrupa İstihdam Stratejisi’nin, ekonomik yaşamda kadın - erkek eşitliğini sağlamaya öncelik verdiği görülür. Bu öncelik; istidamda kadın – erkek eşitsizliğini giderecek önlemleri alarak, bugün Avrupa Birliğinde % 51 oranında olan kadın işgücü istidam oranı ortalamasını 2010 yılına kadar % 60 ‘ın üstüne çıkarmak gibi nicel hedefleri içermektedir.
Girişimcilik ve ekonomik refah arasındaki doğrudan ilişki bilindiğinden, Avrupa Birliği’nde erkek girişimcilere kıyasla daha düşük olan kadın girişimci oranını yükseltme ihtiyacını gören Avrupa Birliği ve Ulusal Hükümetler, kadın girişimciliği yüreklendirecek politika ve teşviklerle ilgili bir çerçeve hazırlama gereği duymuşlardır.
"Kadın Girişimciler İçin Strateji" belgesinin tamamına ulaşmak için tıklayınız.
GİRİŞİMCİLİK ve İSTİHDAM İLİŞKİSİ
İşsizlik ve istihdam konuları Türkiye’nin ve diğer bir çok ülkenin en önde gelen sorunlarından biri olma özelliğini uzun yıllardan beri korumaktadır. Özellikle nüfus artış hızının yüksek olması ve teknolojideki gelişmeler sonucu işletmelerdeki otomasyon artışı ve kol gücüne duyulan ihtiyacın giderek azalması, işsizlik artış hızına olumsuz etki yapmaktadır. İşsizlik ile mücadelede gelişmiş Avrupa ülkeleri dahi - nüfusun artış hızının düşük olmasına rağmen- istedikleri başarıyı gösterememişlerdir. Türkiye’ deki duruma baktığımızda ...
Rahmi AKSU-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı – Dünya Bankası Özelleştirme Sosyal Destek Projesi – İşgücü Destek Grubu ( İDG ) – Koordinatörü
ABİGEM Uluslararası KOBİ Destekleri Konferansı 9-11 Haziran 2005 / Sunum
"Girişimcilik ve İstihdam" belgesinin tamamına ulaşmak için tıklayınız.
KOBİLERE YÖNELİK FİNANS SAĞLAMA GİRİŞİMLERİ VE YARATACAĞI SONUÇLAR
Her parasal kaynak aynı kapıyı açmaz, Bu yalnızca paraya erişimle ilgili bir sorun değildir aynı zamanda bir şirketin yaşam döngüsü ve satışları ve pazar hakimiyeti ile de ilgilidir. Bir finansal kaynağa ulaşmaya çalışma, işin en zorlu kısmını oluşturmaktadır. Bu anlamda girişimcilerle yatırımcılar arasındaki bilgi akışında bir dengesizlik bulunmaktadır.Yatırım açısından hazır olmak gereklidir.Bölgelerimizde halen yapmamız gereken çok şey mevcuttur.
Sn Christian Saublens -European Business Angel Network
ABİGEM Uluslararası KOBİ Destekleri Konferansı 9-11 Haziran 2005 / Sunum
"KOBİ'lere Yönelik Finansman Sağlama Girişimleri ve Yaratacağı Sonuçlar" belgesinin tamamına ulaşmak için tıklayınız.
Not:Yazının alındığı siteye göz atmak için tavsiye edilen siteler Avrupa Birliğinin Kobilere Yardım Paketi linkine tıklayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder