17 Haziran 2014 Salı

Yer Altında Dev Okyanus!

Bilim insanları yer yüzündeki su miktarının üç katını içerisinde barındıran devasa bir yeraltı okyanusu keşfetti. Bu keşif kısa sürede gezegeni değiştirebilir.

14/06/2014 14:00
Bilim her geçen saniye gelişmeye, yeni keşifler yapmaya devam ediyor. Birkaç yüz yıl önce keşfedilecek bir şeyin kalmadığının söylenmesi ne kadar hatalıysa, aynı şeyin söylenmesi şimdi de aynı şekilde yanlış. Son yapılan keşif ile yerin kilometrelerce altında devasa bir okyanus bulundu. Buokyanus Dünya yüzeyinde bulunan tüm okyanuslardan 3 kat daha fazla suyu içerisinde barındırıyor.
Depremlerin oluşturduğu sismik dalgaları inceleyen bir grup bilim insanı yerin tam 700 km altında bulunan "Ringwoodite" isimli mavi taşların içlerinde yüklü miktarda su barındırdığını keşfetti. Bu keşif ile gezegenimize çarpan kuyruklu yıldızlar tarafından getirildiği tahmin edilen suyun, aslında yerin altından çıkmış olabileceği fikri tekrar gündeme geldi.
Okyanuslar nasıl aynı büyüklükte kaldı?
Araştırmaya katılan ekibin üyeleri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri Northwestern Üniversitesi'nden Steven Jacobsen, "Dünya'nın suyunun kendi derinliklerinden geldiğine dair önemli bir delil bulduklarını, ayrıca okyanusların nasıl milyonlarca yıl aynı büyüklükte kaldığını da bu şekilde açıklayabiliriz, bilim insanları sonunda su döngüsündeki kayıp halkayıbulmayı başardı. On yıllarımızı bu yer altı su kaynağını aramaya adadık." şeklinde konuştu.
Alınan Site adresi: http://shiftdelete.net/yer-altinda-dev-okyanus-53034.html